- Det er aldeles nydelig mat, sier Brit Næsgaard Kvaale. Sammen med Eva Fløistad har hun møtt opp på nærmiljøtreff på Strinda videregående skole, og synes tilbudet er helt fantastisk.

Nærmere 30 pensjonister hadde møtt opp til samling denne kalde vinterdagen ved Strinda videregående skole. Elevene ved helse- og oppvekstfag har praksisperiode, og arrangerer i samarbeid med Trondheim kommune og Strinda videregående skole, et tiltak for hjemmeboende eldre.

Som et ledd av å være en aldersvennlig by, har vi nærmiljøtreff, informerer Hildegunn Sletvold, prosjektkoordinator ved Trondheim kommune. – Det er nytt for denne bydelen, og målet er innbyggerinvolvering.

Kahoot

Før middagen arrangerte elevene ved Livsgledefaget en Kahoot for gruppen med pensjonister. Det fristet til gjentagelse, og de syntes det var ekstra stas at spørsmålene dreide seg om historie rundt skolen og nærmiljøet. Vinneren av Kahoot ble Bjørg Paulsen, og hun har et spesielt forhold til Strinda videregående skole.

– Skolen sto ferdig i 1955, og jeg startet her da og var en del av det første kullet med rødruss som gikk ut herfra. Vi har 60-årsjubileum nå i sommer, og det vil jeg gjerne få med meg, sier Bjørg. Hun er også medlem av Strinda historielag, og er overveldet over hvor stor interesse det er for historien rundt bydelen.

– Jeg har bodd store deler av livet mitt i Brønnøysund, men det var artig å komme tilbake til Strinda.


Livsgledeelevene ved Strinda videregående skole synes det er artig at så mange møtte opp på arrangementet.
Fra venstre: Vegard Stenstad Borgos (15), Karoline H. Barstad (15), Maj Hallseth (16), Isabelle Simons (16) og Linn Alice Paulsen (16).

Livsglede

Elevene ved helse- og oppvekstfag har denne høsten yrkesfaglig fordypning, og arrangerer treff for andre gang ved Strinda videregående skole.

– Det er veldig koselig å se at så mange kommer, sier Vegard Stenstad Borgos (15). Maj Hallseth (16) synes det er fint å være med på brukermedvirkning, og ønsker å satse videre på helseservice ved Thora Storm videregående skole. – Jeg har lyst til å bli helsesekretær. De fem ungdommene fra helse- og oppvekstfag ved Strinda videregående har målene klare, og ønsker alle et yrke innen helsesektoren, enten det er som lege eller barne- og ungdomsarbeider.

Sammen har de klart å lage et flott tilbud til hjemmeboende eldre. Fra venstre: Tone Guttormsen, avdelingsleder ved helse- og oppvekstfag ved Strinda videregående skole, Torill Øien og Hildegunn Sletvold, prosjektkoordinatorer i Trondheim kommune.

God by å bli gammel i

– Vi ønsker å bruke de ressursene som finnes i nærmiljøet. Skolen er jo en viktig, og ikke minst nøytral arena, og vi har fått til et fantastisk samarbeid med Helse- og oppvekst ved Strinda videregående skole, sier Hildegunn Sletvold. – Møte på tvers av generasjoner er viktig. Innbyggerne former sitt eget nærmiljøtreff, hvilket er tilfellet for denne gruppen. Livsgledeelevene hadde først en workshop med pensjonistene, før de arrangerte treff med middag og Kahoot.

I andre bydeler blir dette arrangert via frivilligsentralen, så det er nokså nytt med et samarbeid mellom Trondheim kommune og Strinda videregående skole, og det inngår som en del av den kulturelle spaserstokken. Det overordnede målet til Trondheim kommune er at folk bor hjemme så lenge som mulig. Ved å få eldre mer aktive, vil det være med på å bremse aldersutviklingen. Håpet er at dette kan utvikles til å bli en elevbedrift, slik at elevene kan drive og eie tilbudet selv.

Jeg er så stolt av Trondheim kommune. Jeg er en ekte trønder vettu! Brit Nesgård Kvaale smiler fornøyd etter en en god middag i godt selskap. Hun synes tilbudene fra kommunen er helt fantastiske, og har ikke annet enn skryt å gi til elevene. Det blir bare bedre og bedre, i følge pensjonisten, som hevder hun har vært med i en mannsalder.

Isabelle Simons ønsker å bli barne- og ungdomsarbeider, og synes livsmestringsfaget gir en fin mulighet til å jobbe med folk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here