Voi voi-festival i januar

Suksessen med en festival for et voksent publikum, med innslag av både skjemt og alvor fortsetter. Sett av 24. og 25. januar.

Trude Drevland kommer, og hun kommer med en ambisjon om å gjøre Norge mer aldersvennlig. Margareth Olin vil fortelle om dokumentaren «Selvportrettet». Romfartsekspert Erik Tandberg tar oss med til månen og tilbake og det er lovet oppsiktsvekkende funn fra HUNT-undersøkelsen. Og så blir det musikk! Trondheim Symfoniorkester (TSO) er en av arrangørene, og i tillegg til musikalske innslag underveis i løpet av dagen, inviteres det også til festkonsert i Olavshallen.

Det faglige programmet foregår fredag 24. januar på Royal Garden Hotel, mellom klokken 09.00 og 17.00. Festforestillingen starter kl. 19.00. Konferansier og vokalist er Bjarne Brøndbo.

Lørdag 25. januar blir det Voi voi – på kino. Klokken 11.00 settes det opp filmmatiné med Margareth Olins film «Selvportrettet», som regissøren presenterer på fredag. Kl 13.00 er det bokkafé og lunsj på Royal Garden. Sissel Gran holder foredrag om sin bok om alderdom «Inni er vi alltid unge», og lunsjen blir tonesatt av stryketrioen Trio no Treble.

Det er mulig å kjøpe billetter til hele eller deler av festivalen.

Voi voi-festivalen arrangeres i et samarbeid mellom Trondheim kommune ved Kulturenheten, TSO, Litteraturhuset i trondheim, Trondheim Folkebibliotek, Dialogsenteret, St. Olav/Sykepleieutdanningen, Trondheim Brann- og redningstjeneste, Trondheim Kino, Kosmorama og seniorsmart, Danske Bank. Møller Bil og Royal Garden Hotel.

Brann- og redningstjenestens maskot var populær i pausen under fjorårets arrangement.

Fra programmet 24. januar

 • Festivalen åpner fredag kl. 09.00 med morgenkaffe, stands og musikkinnslag
 • Konferansier Elisabeth Trøan
 • ‘’Vi må gjøre Norge mer aldersvennlig’’, Trude Drevland.
 • ‘’Fremtidsfullmakt’’, Toril Jørgensen, Danske Bank.
 • ‘’Teknologi på fire hjul’’, Møller Bil.
 • ‘’110 – På liv og død. Når uhellet er ute’’,Trondheim Brann og Redningstjeneste.
 • ‘’Tilbake til månen’, hvorfor og hvordan?’’, Erik Tandberg.
 • »HUNT 70+ og Trondheim 70+. Presenteres av dr. Håvard Skjellegrind.
 • »Dataspill er ingen lek’’, Tor Bitustøyl.
 • ‘’Selvportrettet’’, en kinodokumentar av Margreth Olin om Lene Marie (31) og hennes mangeårige kamp mot spiseforstyrrelser.
 • Jerry Lee Lewis – hans liv og musikk. Utdrag fra en forestilling om mannen som satte pianoet i front i rock’n roll-musikken.
 • Litteraturhuset i Trondheim og Trondheim Folkebibliotek. Bøker som beveger, begeistrer og berører.
 • St. Olav/Sykepleieutdanningen. Forebyggende helsearbeid. Kan det gjøres mer generasjonsoverskridende? 

Etter foredragene ca. kl. 17.00 vil du i foajeen utenfor foredragssalen finne såkalte Street Food boder hvor du får kjøpt såkalt minglemat (fingermat), som er små dekorative matbiter, beregnet for å holde i hånden og perfekt å servere med noe godt i glasset. Her kan også de som bare har kjøpt billett til festkonserten komme for å mingle før konserten.

Voi Voi! Festkonsert med Trondheim Symfoniorkester kl. 19.00 i Olavshallen.  Her blir det framført musikalske favoritter med et feststemt orkester og solister. En kveld i beste Voi Voi ånd.

Nachspiel etter festkonserten Etter festkonserten i Olavshallen blir det ‘’drop in’’ i foajeen på Royal Garden. Da blir det også mulig å kjøpe en matbit og drikke. Det blir langbord, så du kan gjerne komme alene.

Med både alvor og skjemt ble publikum holdt i ånde gjennom hele dagen.

Voi Voi lørdag 25. januar

Kl. 11.00 – Filmmatiné, Nova kino. Margreth Olins film Selvportrettet, som regissøren presenterte på festivalen fredag.

Kl. 13.00 – Bokkafé og lunsj, Royal Garden.

Foredrag av Sissel Grans om sin nye bok om alderdom «Inni er vi alltid unge – aldringsmeditasjoner». — Vi hyller ungdommelighet i så sterk grad at vi forsømmer både de gamle i samfunnet og vårt eget fremtidige selv. Sissel Gran er også kjent parterapeut.

I samarbeid med Trondheim Folkebibliotek. Stryketrioen Trio no Treble setter toner til lunsjen.

Priser

Som vanlig på festival kan du kjøpe ulike «pakker» etter hva du ønsker å delta på. Noen eksempler:

 • Foredrag, lunsj, streetfood og konsert, kroner 1.145,-.
 • Foredrag, lunsj og konsert, kroner 840,-.
 • Foredrag, lunsj og streetfood, kroner 840,-.
 • Foredrag og lunsj, kroner 635,-.

Billetter bestilles, hentes og betales i billettluka i Olavshallen. Telefon 73 99 40 50.


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here