Ansatte ved Infosenteret

Verdensdagen for psykisk helse ble markert 10. oktober. Da ble det fokusert på fem råd for økt livskvalitet og livsglede.

Illustrasjon: Fem råd til psykisk helse

Knytt bånd

Mennesker er sosiale vesener, og vi trenger hverandre for å føle tilhørighet og mening. Noen trenger mange, noen trenger få, men alle trenger noen. 

Vær aktiv

Å være aktiv innebærer å gjøre noe. Det kan være alt fra å spille brettspill eller drive med håndarbeid, til å delta på et kurs eller være i fysisk aktivitet. Det er fint om du har en aktivitet eller flere som du virkelig har glede av, og som er en naturlig del av hverdagen din.  

Vær oppmerksom

Øv deg på å være oppmerksom og legge merke til det som er rundt deg. Bruk øyne, ører og nesa aktivt. Å legge merke til noe vakkert eller uvanlig kan gi glede og en følelse av å være mer til stede i livet. Se på omgivelsene rundt deg, hvordan naturen endrer seg, og legg merke til det fine hos mennesker du møter.

Fortsett å lære

Å lære seg nye ting gir glede og stolthet. De som fortsetter å lære og utfordre seg selv sier oftere at de kjenner seg optimistiske og har håp og selvtillit. Å sette seg mål og nå dem gir en god mestringsopplevelse. Og målene trenger ikke å være kjempehøye.

Gi tid

Å gi handler om å gjøre noe for andre. Alt fra å gi en vennlig kommentar til å bidra i frivillig arbeid, styrker bånd mellom mennesker. Det gir økt livskvalitet.

Fakta
Infosenteret for seniorer gir råd, veiledning og informasjon
Du finner oss her: 
Erling Skakkes gate 14
Bytorget 1 etasje, inngang fra Munkegaten.
Åpent daglig mellom kl. 12.00 og 14.00

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here