God «hjemmelaget» mat gir matlyst

Bilde av skilt
Idylliske Hospitalsløkkan.

På Løkkan Café serveres tradisjonsrik middag hver dag.

Bilde av kunde Randi Ålstedt
– Jeg bor i en liten leilighet så jeg liker ikke så godt å lage fisk hjemme, sier Randi Ålstedt.

— Jeg bor i en liten leilighet så jeg liker ikke så godt å lage fisk hjemme. Fisk er godt, men lukta blir hengende i for lenge, sier Randi Ålstedt. Hun har bodd i Midtbyen i 40 år og bor nå i en leilighet på den søndre siden av Kongens gate. Denne dagen er det aspargessuppe og fersk, kokt laks med poteter og agurksalat som frister fra menyen på Løkkan.

Trondhjems Hospital er ikke bare Nordens eldste helseinstitusjon, det er også en moderne organisasjon med sykehjem, bofellesskap for demente, heldøgns omsorgstjenester, seniorleiligheter, dagsenter og frivilligsentral. Institusjonen ble etablert i 1277, men har røtter helt fra 1100-tallet. Området kalles i dag Hospitalsløkkan – eller bare «Løkkan» for kjentfolk.

Bilde av kjøkkensjef Peter Janjua
— Hit er alle velkomne, caféen er åpen for alle, understreker kjøkkensjef Peter Janjua

— Hit er alle velkomne, caféen er åpen for alle, understreker kjøkkensjef Peter Janjua. Caféen er åpen mellom klokken 10 og 13. Tar besøket seg opp, utvider vi gjerne åpningstidene, forklarer kjøkkensjefen gjestfritt.

Caféen ligger i sokkeletasjen og like utenfor ligger en nydelig hage.

Han er opptatt av å bruke gode råvarer og at maten lages hver dag. Mange eldre får mindre matlyst. — Dermed er det ekstra viktig at maten har god kvalitet. Mange eldre er litt munntørre og setter derfor pris på at vi alltid har godt med saus, rømme eller smeltet smør til maten, forklarer han.

— Her tilbyr vi kjente middagsretter, og med i prisen på 100 kroner inngår alltid kaffe og dessert. Så ta gjerne turen innom neste gang du er i byen, inviterer han gjestfritt.

Bilde av laksemiddag
Fersk laks med potet, rømme , agurksalat og smeltet smør fristet denne dagen.

Foruten caféen tilbyr kjøkkenet også varm mat til hjemmeboende samt en rekke barnehager. I tillegg tilbys vanlig cateringtjeneste.

— Når maten leveres varm stimulerer den gode matlukta appetitten. Det gir stor effekt på matgleden avslutter Janjua.

Du kan se mer på kaféens hjemmeside.


Tekst og foto: Anne Guri Solem

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here