Mer aktivitet enn noen gang

Bilde av kokk og daglig leder
Kjøkkensjef Tor Arne Hokstad og daglig leder Jens Röhlinger ønsker deg velkommen til Hornemansgården.

Bystyret har bestemt at Hornemansgården også i fremtiden skal drives av og for byens eldre.

Driften i Hornemansgården fortsetter som nå i minst ett år til. Kommunen må på grunn av konkurransereglene åpne for at flere kan levere tilbud om driften. Uansett har dagens driver, Pensjonistenes Fellesorganisasjon, PFO, en avtale som varer ut neste år.

— PFO ønsker å fortsette å drive dette huset, og kommer til å svare på de ønsker og krav kommunen kommer med, forklarer Jens Röhlinger, ny daglig leder i Hornemansgården.

— Vi jobber for å utvide tilbudet hele tiden. Nyeste populære aktivitet er en sangstund for liten og stor. Annenhver tirsdag klokken 11 samles babyer, foreldre og eldre til felles sangstund, forteller Röhlinger videre.

Bilde av rekesmørbrød
Kjøkkensjef Tor Arne Hokstad viser fram bugnende rekesmørbrød.

Han forteller videre om samarbeid med Kulturetaten, om å arrangere en pensjonist-dag i Granåsen i forbindelse med World-cup-arrangementet for hopp. Kursene som arrangeres på huset er ofte fulle, ofte er det mangel på instruktører som begrenser antallet kurs. Kaféen er det største møtestedet på huset. I sommerhalvåret er hagen et flott tilskudd, men nå holder de fleste til innendørs.

— Kaféen er et viktig samlingspunkt. Den er åpen for alle – i alle aldre, understreker Röhlinger. Betjeningen er hjelpsomme og selv prisene er hyggelige. Kaféen kommer også til å holde åpent i mellomjula, slik at de som ønsker det kan stikke innom for en hyggelig stund.

Röhlinger begynte i stillingen i sommer. Han er opprinnelig fra Tyskland og kom til Norge i 2009. Da begynte han å jobbe på Støren Hotell. De siste tre årene har han ledet restaurant Havfruen. Han ser store muligheter for videre utvikling av aktivitetstilbudet i huset.


Tekst og foto: Anne Guri Solem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here