Oversiktsbilde Nova kino
Stemningen var stor i en fullpakket Liv Ullmann-sal.
Bilde av Marvin Wiseth
Tidligere ordfører Marvin Wiseth var som vanlig i sprudlende storform.

Eldres Dag ble også i år behørig markert. Festforestillingen fylte Nova kino med sang, hilsninger og musikk.

— Jeg våkner hver morgen med et begeistret hyl, sa en engasjert og entusiastisk Marvin Wiseth. — Vi er ikke en eldrebølge, men en ressursbølge, fortsatte han til salens begeistring.

Han mener eldre må kreve sin plass og kreve mer innflytelse i samfunnet. Han minnet om at Churchill var 66 år ved starten av andre verdenskrig, Reagan var 78 år da han ble valgt og Mandela var 72 år da han ble løslatt fra fangenskap. Gjennomsnittsalderen på Stortinget er nå 43,9 år, eldre er blitt nesten usynlige.

Bilde av Trondheim Eldrekor
Trondheim Eldrekor feirer i år 50-årsjubileum, og åpnet arrangementet.

— Det er ingen «best før 60 år» begrensing på mennesker. Vi har mye å bidra med uavhengig av alder. Selvfølgelig skal vi nye livet, men vi skal også yte, mente han. Han var også opptatt av eldres rettigheter, og trakk frem eksempler på lovlig aldersdiskriminering som foregår i dag.

Elisabeth Trøan Johansen
Konferansier Elisabeth Trøan Johansen var sitt sedvanlige, smilende jeg.

Paradokset ligger i at alle vil bli eldre, men at det helst ikke skal vises. — Vi må bli glad i den alderen vi faktisk har, oppfordret Wiseth. Det er ingen skam å bli eldre eller å bli hjelpetrengende. Det å bli sett og være til nytte forlenger livet og gir mening til livet. Til sist oppfordret Wiseth eldre til å være mer rampete og krevende. — Hvis vi vil kan vi gjøre politisk forskjell. Det bør vi benytte oss av i valg, oppfordret han.

Trondheim Seniorkor fyller 50 år i år, og under ledelse av Hilde Bøgh innledet de dagen med kjente sanger. Dagen ble også avsluttet med musikk og allsang.

Elisabeth Trøan Johansen ledet forestillingen med alvor og skjemt. — Hold om, hold av, ha det litt godt hver dag, oppfordret hun.

Randi Wiggen, leder av seniorrådet både innledet og avsluttet arrangementet. Medlemmene av seniorrådet deltok som vertskap og arrangører.


Tekst: Anne Guri Solem. Foto: Ronny Danielsen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here